Årets Rødvin 2017

Skriv gjerne ned din vinlogg eller øl-logg her, slik at andre brukere kan se\kommentere det.

Moderatorer: Høgetveit'n, Mixmaster, textex, Ormlår

Årets Rødvin 2017

Innlegg IngarS » Lør Des 02, 2017 12:02 pm

Til 30 liters ballong

Tømming av fryseren :
4,6Kg Bjørnebær
7,5 Kg Rips
2,2 Kg Solbær
1,9 Kg Blåbær
1,6 Kg Blå Druer
1,2 Kg Aronia
0,5 Kg Banan

Vinen lages etter samme metode som tidligere år.
Sukkerinnholdet i bærene er beregnet ca. 1,1Kg dette er lavere en tidligere år, pga. lite druer.
Gjæren er Lalvin tørrgjær Bourgovin RC212
Tar sikte på å tilsette sukker, litt etter litt til gjæringen stopper. Regner med noe over 6 Kg Sukker
Satt til massegjæring med 1Kg sukker 19/11-17.
Overført til ballong Med 2Kg Sukker 26/11-17.
Ny sukkertilsettning 2Kg den 3/12-17.
Ny sukkertilsetting 1,6Kg den 9/12-17
IngarS
Hardkoker
 
Innlegg: 110
Registrert: Tir Jan 14, 2014 8:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Årets Rødvin 2017

Innlegg IngarS » Ons Des 27, 2017 12:47 pm

Hmmm. Vinen har sluttet å gjære, målte den i dag til +32 oechelsgrader!!! Må ha feilkakulert sukkermengden? eller så har gjæringen stoppet av en annen grunn. Smaker søtt som julebrus. Tilsetter ny gjær Lalvin EC-1118 Den skal klare å gjære ut til ca.18%
IngarS
Hardkoker
 
Innlegg: 110
Registrert: Tir Jan 14, 2014 8:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Gå til Logg

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest