1. brygg, litt tips er ønskelig!

Låste og unyttige tråder sendes hit.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex

1. brygg, litt tips er ønskelig!

Innlegg Mr1349 » Tor Sep 04, 2014 7:50 pm

Jeg satte et øl sett av typen brewmart mexican cervesa omkring den 18 juli, dette har stått frem til i dag, rett og slett fordi jeg glemte det! satte det i en bod jeg sjelden bruker og fant dette nå, har stukket det om til nytt sterilt gjeringskar, hydrometeret viste 1000, altså klart for flasking.

Så kommer spm:

Har jeg ødelagt ølet ved å la det stå så lenge?
Kan jeg bruke bunnfallet til noe?

Smakte på det og det var overraskende godt! bedre en noe øl jeg får handlet på rema 1000!

Alle svar tas imot med takk!
Plumbo - Det river
Bye & Rønning - Brennvin
Brukerens avatar
Mr1349
Hardkoker
 
Innlegg: 106
Registrert: Søn Mai 18, 2014 6:51 pm
Bosted: Sarpsborg
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: 1. brygg, litt tips er ønskelig!

Innlegg IngarS » Tor Sep 04, 2014 10:49 pm

Du besvarer spørsmålet ditt selv, det smaker godt! Det er bare å flaske det. Bunnfallet ville jeg bare kastet.
IngarS
Hardkoker
 
Innlegg: 110
Registrert: Tir Jan 14, 2014 8:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: 1. brygg, litt tips er ønskelig!

Innlegg Mr1349 » Fre Sep 05, 2014 7:31 pm

Tenkte kanskje det kunne være dårlig ettersom det har stått såpass lenge, men men!

Da blir det flasking imorgen, har tatt meg bryet med å drikke hansa premium på glass flasker hele sommeren så har en 3-4 bæreposer med tomme slike stående, vaske vaske og flaske flaske!

Gleder meg til dette er ferdig!

Har jo heller ikke tatt vare på instruksjonene som kom, da disse var på malt boksen, noen som kan fortelle meg hvor lenge jeg bør lagre det før det skal nytes? og hvor lenge jeg kan ha det liggende?

Er det verdt og filtrere det, får å få det klarere? blir smaken bedre av dette?

Nå ble det mye spørsmål her, håper noen gidder og svare på dem!
Plumbo - Det river
Bye & Rønning - Brennvin
Brukerens avatar
Mr1349
Hardkoker
 
Innlegg: 106
Registrert: Søn Mai 18, 2014 6:51 pm
Bosted: Sarpsborg
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: 1. brygg, litt tips er ønskelig!

Innlegg IngarS » Fre Sep 05, 2014 9:46 pm

Hvis øllet ikke er klart, etter så lang tid, er det kansje noe som er galt? Bruker å få klart øl med to uker gjæring.
Hvis du flasker øllet med 6g sukker pr. liter og lar det stå to uker i romtemperatur, er øllet klart for kjøling og konsumering.
Øllet er holbart i allefall et år, hvis det ikke er infisert av et eller annet.
IngarS
Hardkoker
 
Innlegg: 110
Registrert: Tir Jan 14, 2014 8:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: 1. brygg, litt tips er ønskelig!

Innlegg Mr1349 » Lør Sep 06, 2014 9:45 am

Det er jo så klart at jeg kan se bunnen i karet, men ser ut som det er litt grumsete, jeg flasker det og lar det stå i kjelleren i 1 uke eller 2 også prøver jeg:)
Plumbo - Det river
Bye & Rønning - Brennvin
Brukerens avatar
Mr1349
Hardkoker
 
Innlegg: 106
Registrert: Søn Mai 18, 2014 6:51 pm
Bosted: Sarpsborg
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: 1. brygg, litt tips er ønskelig!

Innlegg Mr1349 » Lør Sep 20, 2014 4:59 pm

Nå har jeg gitt opp dette, skal prøve meg på et nytt brygg etterhvert, må jo kunne servere eget øl til jul!
Plumbo - Det river
Bye & Rønning - Brennvin
Brukerens avatar
Mr1349
Hardkoker
 
Innlegg: 106
Registrert: Søn Mai 18, 2014 6:51 pm
Bosted: Sarpsborg
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times


Gå til Søppeldunk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest