Vinen har stoppet å gjære, men er for søt

Diskusjoner rundt vinlegging, utstyr, teknikker og lignende

Moderatorer: Høgetveit'n, Mixmaster, textex, Ormlår

Vinen har stoppet å gjære, men er for søt

Innlegg JanYH » Ons Des 13, 2017 7:04 pm

Hei,
Her i Mars tømte vi fryseren og fant masse jordbær, rips og plommer.
Vi brukte dampkoker (som for safting) og tilsatte gjær og sukker i hht bruksanvisning (Europris)

Etter en måneds tid stoppet gjæringen, men vinen var ennå for søt.

For fem mnd siden satte vi til gjærstopp.

Vinen er fortsatt for søt. Går det an å tilsette gjær på nytt?

mvh
Jan
JanYH
Nybegynner
 
Innlegg: 1
Registrert: Ons Des 13, 2017 6:50 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Vinen har stoppet å gjære, men er for søt

Innlegg IngarS » Ons Des 20, 2017 2:35 pm

Med en for søt vin, som er tilsatt gjærstopp, ser jeg to løsninger: blande vinen med en vin som er tørr, eller tilsette 60% sprit for å gjøre den om til en hetvin.
Jeg tror det er vannskelig å få den til å starte gjæring igjen med gjærstopp tilsatt.
IngarS
Hardkoker
 
Innlegg: 110
Registrert: Tir Jan 14, 2014 8:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Gå til Vinlegging

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester