større sats enn 25-30L

Diskusjoner omkring oppskrifter på sats, teknikker for beste sats, anbefalinger av gjærtype og så videre.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex, Ormlår

større sats enn 25-30L

Innlegg bpower » Fre Mai 09, 2014 10:04 pm

sitter og vurderer anskaffelse av større satsdunk enn 25-30L, eks vis 60L.

hvordan blir dette med gjærmengde, skal/bør man bruke to poser hurtiggjær til 60L eller bllir dette for mye?
skal man tilsette alt sukkeret med en gang eller 70-30 fordeling?
og hvordan blir dette med klarningsmiddel, en pose klarning pr pose gjær eller holder det med kun en?

har lest at noen tilsetter alt sukkeret mens andre deler opp pga varmeutviklingen i satsen. gjæringen vil foregå fra 18-25 C
poenget er beste framgansmåte og best mulig resultat.
bpower
Brygger
 
Innlegg: 53
Registrert: Søn Nov 21, 2010 8:27 pm
Bosted: der "vinen" kan stå ute å puttre
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: større sats enn 25-30L

Innlegg onkel_oskar » Lør Mai 10, 2014 12:06 am

Jeg gjærer i ett 100l kar, lunkent vann, 25kg sukker, 4pakker coobra24. Ferdig på ett par dager :)
Blander i alt samtidig.
onkel_oskar
Avhengig
 
Innlegg: 525
Registrert: Ons Aug 18, 2010 3:24 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: større sats enn 25-30L

Innlegg intreserte » Lør Mai 10, 2014 7:13 am

bpower skrev:sitter og vurderer anskaffelse av større satsdunk enn 25-30L, eks vis 60L.

hvordan blir dette med gjærmengde, skal/bør man bruke to poser hurtiggjær til 60L eller bllir dette for mye?
skal man tilsette alt sukkeret med en gang eller 70-30 fordeling?
og hvordan blir dette med klarningsmiddel, en pose klarning pr pose gjær eller holder det med kun en?


Setter du 60 liter sats ville jeg brukt 2 pk gjær, du kan godt bruke en pakke men da bruker satsen lengre tid til å bli ferdige. det samme vil jeg tro gjelder for klarningsmiddel også. Tilsett alt sukkeret 19kg på en gang men pass på at alt sukkeret er oppløst før du tilsetter gjæren.
Enkelt og greit.....
intreserte
Brygger
 
Innlegg: 31
Registrert: Søn Apr 27, 2014 9:34 pm
Bosted: Rogaland
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: større sats enn 25-30L

Innlegg bpower » Søn Mai 11, 2014 10:18 pm

noen som vet omtrent hvor lang tid dette vil ta med bare en pose gjær, ikke det at tid egentlig er noe problem så lenge det ikke går over 3 uker
bpower
Brygger
 
Innlegg: 53
Registrert: Søn Nov 21, 2010 8:27 pm
Bosted: der "vinen" kan stå ute å puttre
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: større sats enn 25-30L

Innlegg Ormlår » Man Mai 12, 2014 8:52 pm

Mer enn 6kg/25ltr er forkastelig, kvalitetsmessig sett.
12kg sukker, 50l totalvolum, 1 pose coobra24 i romtemp fiser seg ferdig på 3-4 døgn. 1 pose klarningsmiddel holder, om du på død å liv vil bruke det.
"Destillasjonen er en ensom ting!
- men det er trivelig og da! :-) "
Ormlår
Avhengig
 
Innlegg: 676
Registrert: Fre Nov 09, 2012 7:24 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 13 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 13 times


Gå til SATS & Turbogjær

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest