Del din oppskrift!

Diskusjoner omkring oppskrifter på sats, teknikker for beste sats, anbefalinger av gjærtype og så videre.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex, Ormlår

Del din oppskrift!

Innlegg karne » Man Mar 30, 2015 2:26 pm

Tenkte det kunne være artig at folk delte sine sats oppskrifter her for å se litt hva andre bruker og gjør.

Her er min som er veldig enkel.

7kg sukker
1 pose 24t cobra turbogjær
21 liter vann.

Lar dette stå alt i fra 2-10 dager.
karne
Nybegynner
 
Innlegg: 8
Registrert: Tir Des 16, 2014 6:40 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Del din oppskrift!

Innlegg savantes » Fre Des 04, 2015 6:18 pm

Gammel oppskrift familien har brukt i etpar-tre generasjoner (med vanlig gjær):

25 l vann
5 kg sukker
8 pk tørrgjær
En boks hjortesalt (50 gr)
En pakke sitronsyre
I like tuna. No bones!
savantes
Nybegynner
 
Innlegg: 2
Registrert: Ons Des 02, 2015 9:17 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Tester ny sats

Innlegg Guffen » Fre Apr 29, 2016 6:07 pm

Dette er en oppskrift jeg ikke har prøvd før, så blir spennende å se.
Bruker nok litt tid på å gjære helt ut, men håper på lite fusel :D

Totalvolum 25 liter
6 kg sukker
180g tomatpuré (Gjærnæring)
10g EC-1118 Lalvin gjær.

Temp på sats under tilføring av gjær, ca 26 grader.
Temp i rom hvor satsen står, ca 23 grader.

Blir spennende å se :roll:
Guffen
NyBrygger
 
Innlegg: 19
Registrert: Søn Nov 08, 2015 7:03 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Del din oppskrift!

Innlegg Jallajalla » Lør Apr 30, 2016 11:26 am

Forbered deg på 3-4ukers gjæringstid, kanskje mer også. Men den som venter på noe godt...... ;)
Jallajalla
Überbrygger
 
Innlegg: 163
Registrert: Fre Nov 07, 2014 5:57 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times


Gå til SATS & Turbogjær

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest