forskjellen på epsomsalt og hornsalt

Diskusjoner omkring oppskrifter på sats, teknikker for beste sats, anbefalinger av gjærtype og så videre.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex, Ormlår

forskjellen på epsomsalt og hornsalt

Innlegg bpower » Man Jan 09, 2017 12:28 am

hei alle sammen

hva er forskjellen på epsomsalt og hornsalt? eller er det det samme?

grunnen til mit spm er denne oppskriften:

50L totalt
10kg sukker, godt utrørt i varmt vann (gjerne "inverted" for hurtigere gjæring)
400-600g tomatpurè (denne biten er jeg usikker på om har noen innvirkning på gjæringen, jeg har kjørt 600g)
saften av 1 liten sitron, eller 1 halv sitron (kommer an på vannkvaliteten din)
1\2 teskje "epsomsalt"
10pk a` 12g tørr bakegjær strødd på overflaten (2 pakker iduns tørr bakegjær)

altså hvis man ikke har epsomsalt for hånden kan man da bruke hornsalt istedenfor?
dette med tanke på tomatpure, om disse kan kombineres?
eller er det bare å droppe det?

bare vann, sukker, tomatpure og gjær
bpower
Brygger
 
Innlegg: 53
Registrert: Søn Nov 21, 2010 8:27 pm
Bosted: der "vinen" kan stå ute å puttre
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: forskjellen på epsomsalt og hornsalt

Innlegg Ormlår » Ons Jan 11, 2017 9:02 pm

Sukker, vann, tomatpurè og gjær = Birdwatchers, hvilket er kjempegreier! Epsomsaltet booster egentlig bare starten av gjæringa, så det er 0 stress.
"Destillasjonen er en ensom ting!
- men det er trivelig og da! :-) "
Ormlår
Avhengig
 
Innlegg: 676
Registrert: Fre Nov 09, 2012 7:24 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 13 times
Has thanked: 0 time
Been thanked: 13 times


Gå til SATS & Turbogjær

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest