Sats, farlig å drikke?

Diskusjoner omkring oppskrifter på sats, teknikker for beste sats, anbefalinger av gjærtype og så videre.

Moderatorer: Høgetveit'n, textex, Ormlår

Sats, farlig å drikke?

Innlegg Russesmuss » Lør Apr 08, 2017 5:46 pm

Hei, kjem frå ein russegjeng som har store planar om å brygge litt væske heime :)
Først og fremst; beklage, er heilt blank på detta feltet og har null kunnskap, erfaring eller lidenskap. Er derfor eg spør her.
Vi hadde tenkt å brygge blank 20%, ala 20% kalinka... Er noko kjenkt med framgongsmetoden for å lage ein sats til hjemmebrent, spørsmålet er om det er farlig å drikke en sats og er det nokon bedre metode for å lage 20% når vi ikkje har nokon planar om å destillere det til høgare %.?
Russesmuss
Nybegynner
 
Innlegg: 1
Registrert: Lør Apr 08, 2017 5:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sats, farlig å drikke?

Innlegg per-ulv » Søn Apr 09, 2017 5:41 pm

Hehe, om dere skal drikke sats som holder opp mot 20 prosent så vil dere bli skuffet.
Det vil smake vondt. Generelt, høyere prosent på satsen, jo mer dritt vil den smake. Dette vil og gjenspeile seg om det skal destilleres.

Anbefaler dere heller å kjøpe noe sett med vin som i det minste kan smake helt ok om dere starter med å sette de nå :)

Men ellers, nei, er ikke farlig å drikke sats satt på sukker å gjær, over hode ikke farlig. Bare ikke så veldig godt ;)
--
per-ulv
per-ulv
Avhengig
 
Innlegg: 253
Registrert: Tir Jul 03, 2012 12:18 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Re: Sats, farlig å drikke?

Innlegg joss » Fre Apr 21, 2017 7:40 pm

Hei har laget kiwivinn fra europris fikk 16% sto i ca 7 dager ferdig.
Fremgangsmåte sto på pakken jeg kjøpte
den smake bra dette bra vi du har de travel og enkelt.

lykke til
joss
Hardkoker
 
Innlegg: 143
Registrert: Fre Mar 03, 2017 9:46 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Sats, farlig å drikke?

Innlegg djwhitelion » Man Mai 01, 2017 5:17 pm

Lag vin. Nesten samme prosses. Litt lavere prosent. Men blir bra/ok smak. Eller få kjøpt HB fra noen som allerede lager.
djwhitelion
Brygger
 
Innlegg: 45
Registrert: Ons Apr 22, 2015 8:41 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time


Gå til SATS & Turbogjær

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest